A Kacor király projekt a Szvetnik Joachim Általános Iskolában

A TÁMOP-3.4.5-12-2012-001 „Tehetséghidak Program” egyik nyertes pályázatának köszönhetően a Szvetnik Joachim Általános Iskola 10 alsó tagozatos diákja, három pedagógusa és 2 diákmentora egy tehetségműhely keretében tehetségfejlesztő foglalkozásokon, és ahhoz kapcsolódó kirándulásokon vehetett részt.

A foglalkozásokat szerdánként tartottuk meg. Az órákon először megismertük Benedek Elek életét.

Beszélgettünk állatokról, főleg cicákról, majd elkezdtük a bábokat készíteni. A projekthez az is hozzátartozott, hogy mi, saját magunk adjunk elő egy bábelőadást. Mi a Kacor királyt választottuk. Jó előre kiosztottuk a szerepeket, és sokat gyakoroltunk, hogy minél profibb legyen az előadás. Erzsike néni és Marika néni nagyon boldogan nézték, hogy milyen ügyesen tudunk együtt dolgozni! Két diákmentor is segítette munkánkat.

Mindenki várakozással telve várta a bemutató napját.  Szerencsétlenségünkre éppen a főszereplő lebetegedett az előadás napjára. Hála a sok gyakorlásnak, egyikünk át tudta venni a szerepét. Az előadás megkezdése előtt mindenki izgult, de amikor szerepelni kellett, ügyesen teljesítettünk. A nézők között ültek óvodások, szülők, tanárok, osztálytársak. A produkciónk végén a közönség lelkes tapssal jutalmazott meg bennünket.

A program során 3 kiránduláson vehettünk részt. Az első kirándulásunk alkalmával Szegedre, a Kövér Béla bábszínházba mentünk. Ott megnéztük a Pilinkó, a csalimadár című bábelőadást. Második utazásunk Kiskunhalasra vezetett a Thorma János Múzeumba. Mindenkinek nagyon tetszett! Pályázati programunkat bajai Lili és Mili játszóházban eltöltött néhány órával zártuk. Hazaérkezve minden alkalommal a Magellán étteremben csillapítottuk éhségünket.

A foglalkozást vezető pedagógusaink Kauz Erzsébet ésMalustyikné Csorba Mária voltak. A kirándulásainkat még Malustyik János tanár bácsi segítette, programunkban diákmentorként Csontos Berta Lili ésJakity Anna működött közre. Az egész projektet Weisné Puskás Ágnes tanárnő koordinálta. A szakkörösök névsora : Bleszák Dávid, Hurton Johanna, Kovács Nóra, Maráczi Marcell, Mikó Zsófia 3. osztályosok, Csíkos Mónika, Hajnal Kristóf, Morvai Zoé, Szabó Napsugár és Tokodi Aliz 4. osztályosok.

Szerintem mindenki élvezte a foglalkozásokat és a kirándulásokat, ezt bizonyítják a fotók.

Boldogan vennék részt máskor is hasonló programban!

                                                                                                           Hurton Johanna, 3. osztályos tanuló