"TUDÓS REKTOR" TERMÉSZETTUDOMÁNYI CSAPATVERSENY

A Kiskunhalasi Református Kollégium Szilády Áron Gimnáziuma a 2014–2015-ös tanévben megrendezte Földi János egykori rektora emlékére a természettudományos ismeretek komplex gyakorlati alkalmazását igénylő "TUDÓS REKTOR" Természettudományi Csapatversenyt. 

A 2014. november 5-én meghirdetett két fordulós versenyre 3-4. évfolyamosok is jelentkezhettek. A Szvetnik Joachim Általános Iskola is benevezett 4 lelkes csapattal. A verseny fő témája volt a víz előfordulása környezetünkben. Az első forduló a víz halmazállapotára vonatkozó kreatív feladatokat tartalmazott kísérletekkel, fotók készítésével, kutattunk és érdekes adatokat gyűjtöttünk az interneten, meglátogattunk több természetvédelmi területet, azokról leíró fogalmazásokat készítettünk. A jelentkező 15 csapatból a döntőbe 8 került be. Mi mind a négy csapattal, vagyis 16 fővel bejutottunk. Nagyon sokat készültünk, mivel előzetes feladatot is kaptunk. Ezúttal is szeretnénk megköszönni a szülőknek a támogatást és a türelmet.

 Január 16-án rendezték meg a döntőt a gimnázium laboratóriumában. Itt a diákok 21. századi körülmények között végezhettek kísérleteket a korszerű laboreszközökkel felszerelt oktatási helyszínen. A rendezvény főszervezője Gavlikné Kis Anita laborvezető volt, aki ismertette a verseny menetét, majd a döntőbe jutott nyolc négy fős csapat különféle feladatokat oldott meg és kísérletezett. A tartalmas program végén eredményt hirdettek, amire nagyon büszkék voltunk, hiszen 1., 2, 4., és 5. helyezést értünk el. Íme a csapatok eredményei:


I.    "Sasok" – Bori Patrik, Knapp Péter, Kovács Ádám, Szabó Levente

II.  "Derűs négyes"- Hurton Johanna, Kovács Nóra, Mikó Zsófia, Vigyinszki Nóra

IV. „Cseppecskék” – Nagy Noel, Német Krisztián, Szabó Napsugár, Tokodi Luca

V.  „ Felhőcske” – Csíkos Mónika, Erki Liliána, Ézsiás Péter, Tóth Alvin  

 

                                                                                                              Kauz Erzsébet és Nagy Hajnalka

                                                                                                                              felkészítő tanítók