Soproni tehetséggondozó tábor

Az NTP-ITM-12-P-0030 PÁLYÁZAT nyertes intézményeként 30 tehetséges diák és 3 pedagógus 5 napot táborozhatott ingyen Sopron és környékén 2013.június 23-27. között. Szálláshelyünk Sopron belvárosában , a Pólus Panzióban  volt.

A Sopronba vezető úton megcsodáltuk Veszprém, hazafelé pedig Székesfehérvár belvárosát. Mindkettő csodálattal töltött el bennünket.

Első napon a táborozók önállóan - egy kapott várostérkép segítségével - fedezték fel Sopron történelmi belvárosát. Nosztalgiavonattal megismerkedtünk Sopron város fontosabb épületeivel is. A frissen szerzett ismereteinket a nap végén kérdőívvel teszteltük.

Másodok napon egy  túra során felsétáltunk a Károly-kilátóhoz, ahol megcsodálhattuk a várost körülölelő panorámát. Onnan elsétáltunk a Taródi-várhoz, ahol azt tapasztalhattuk meg, hogy milyen az, mikor egy ember egész életét hobbijának a megvalósítására teszi fel. Azt is láthattuk, hogy mit érnek az értékes dolgok rendszerezés, gondozás nélkül. A vártól átsétáltunk a Lővér Kalandparkba. Ott mindenki próbára tehette bátorságát, és legyőzhette félelmét. Ezt a programot nagyon élveztük, pedig meglehetősen nehéz pályákon kellett átverekednünk magunkat.

A következő nap délelőttjén bobozni mentünk, ahol a száguldás örömét tapasztalhattuk  meg. Bobozás után a sárvári élményfürdőben kényeztettük magunkat.

A Fertő tavon egyórás hajóúton vettünk részt, láthattuk a tavat közelről, és még Magyarország határát is átléphettük, ,s Ausztriát csodálhattuk meg egy rövid időre.

 Nagycenken meglátogattuk a legnagyobb magyar, Széchenyi István kastélyát és a Széchenyi család mauzóleumát.

 A táborozás során a délutánokat mindig valamilyen csapatfeladat megoldásával töltöttük , amik pontozásra kerültek. Volt általános ismeretet felmérő Totó, emblématervezés pólóra, élménytabló-készítés, általunk összeállított útikönyv bemutató stb. Esténként csapatépítő játékokat játszottunk , beszélgettünk , társasoztunk , sportvetélkedőt szerveztünk   , bátorságpróbát,  diszkót tartottunk.

Az utolsó napot a tábor értékelésével kezdtük, ahol a csapatok megtudták, hogy az egyes versenyekben, vetélkedőkben milyen helyezést értek el, majd a különdíjak kiosztása következett.

 Különdíjjal jutalmaztuk azokat, akik legnagyobb rendben tartották szobájukat, akik legillemtudóbban viselkedtek , illetve  , akik a legsegítőkészebb voltak. Ezek a díjak a gyerekek javaslatai alapján találtak  gazdára.

A tábor utolsó feladataként egy elégedettségi kérdőívet töltöttünk ki , majd közösen megnéztük a tábor során készített képeket, videókat, s így felidéztük az együtt töltött öt nap összes feledhetetlen emlékét.

Reméljük, jövőre is táborozhatunk! Köszönjük a táborszervező pedagógusok áldozatos munkáját!