Felfedezettjeink 2014

NASZ ESZTER, a Szvetnik Joachim Általános Iskola egykori tanulója, a Bajai Spartacus Sport Club evezőse, a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács által meghirdetett FELFEDEZETTJEINK 2014 pályázat különdíját nyerte.

 A "Felfedezettjeink 2014" pályázat eredményhirdetésén Csermely Péter akadémikus, a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács (NTT) elnöke 20 tehetséges fiatalnak nyújtott át elismerő oklevelet és szerény ösztöndíj-támogatást, melynek forrása a MATEHETSZ számára befolyt állampolgári 1%-os adófelajánlás. Az Aegon Magyarország ebben az évben is csatlakozott a programhoz, és a Borbély Szilárd emlékének ajánlott különdíjjal, 1-1 táblagéppel jutalmazott további 5 tehetséges fiatalt.

A NTT negyedik alkalommal hirdette meg hazai és határon túli tehetséges fiatalok felfedezését és támogatását célzó pályázatát. 2014-ben 245 elbírálásra alkalmas beadvány érkezett, melyek között 3 fődíjat és 14 különdíjat osztottak ki március 22-én, Budapesten a MoM Kulturális Központban. A pályázók között kiemelkedő tehetségű fiatal kutatóbiológusokat, matematikusokat, énekeseket, táncosokat és egy világszerte ismert 17 éves festőművészt ismerhettünk meg.

 Eszter volt az egyetlen díjazott sportoló. Az elismerést az elmúlt két évben elért versenyeredményeiért kapta, az ezzel járó támogatás célja, hogy segítse Őt további szakmai fejlődésében és kitőzött céljainak elérésében.

Köszönet ezért a bajai evezős szakosztály szakembereinek, Alföldi Zoltán edzőnek, és a mélykúti Szvetnik Tehetségpontnak, aki Esztert erre a díjra jelölte.

http://tehetseg.hu/palyazat/felfedezettjeink-2014-nemzeti-tehetsegsegito-tanacs-ntt-palyazata?page=1